Filmska banka


   
Sve je za ljude

Genre:
Komedija

Regie:
Dragoslav Lazic

Kratak sadrzaj:
Radnja filma smestena je u seoski milje. Nas covek, kao klinac je otisao u daleku Australiju. Sada se vraca u svoje rodno selo Treskavicu da bi se ozenio nasom devojkom. Zdravom, izazovnom i lepom Srpkinjom. Dusko Abadzija ili u inostranstvu Dusan Mitic Tejlor, stize u selo pompezno - helikopterom. Selo se uznemirilo. Svi se dizu na noge u zelji da mu pronadju bogate udavace. Dusku se dopadaju mnoge lepojke, flertuje sa zgodnom uciteljicom Milicom, privlacnim curama Zivkicom, Sandrom...

Producer:
Tschapline films

Scenario:
Zika Lazic, Dragoslav Lazic

Zemlja porekla:
Srbija

Tehnika:
Standard, kolor

Premiere:
1.9.2001.Glumci:

Anita Lazic
kao Zivkica
Bogoljub Mitic
Dragana Turkalj
kao Milica
Dusan Janicijevic
Goca Trzan
Gorica Popovic
Igor Pervic
Jelisaveta Sablic
Jovana Petrovic
Milutin (Mima) Karadzic
Mira Banjac
Olja Pesic
kao Sandra
Petar Kralj
Predrag Tasovac
Ruzica Sokic
Srdjan Ivanovic
kao Dusan Mitic Tejlor
Tatjana Lukjanova
Velimir (Bata) Zivojinovic
kao Jeremija
Zorana Pavic
Iz medija:

Kad se Dusan Tejlor zeni Srpkinjom   25-10-2001   Ilustrovana Politika

Naravno, ovakav film moze da se snimi samo u podnozju Kosmaja, tu oko Koracice. U smesne zgode i nezgode mladog Australijanca, naseg porekla, uvucene su i dve pevacice: Goca Trzan i Zorana Pavic


U zivopisnim predelima sela Koracica, Rogac i u Sopotu, podno Kosmaja, ovih dana je zavrseno snimanje nove filmske komedije "Sve je za ljude", scenarista Zike Lazica i Dragoslava Lazica, koji je ujedno i reditelj. Beogradska izdavacka i producentska kuca "Caplin", za manje od mesec dana je realizovala projekat, sto je za filmadzije pravi poduhvat.


Zorana Pavic pesmom je ocarala Sladjana Ivanovica i Draganu Turkalj

Posle velikog uspeha filma "Seljaci", koji je videlo samo u Beogradu 150.000 gledalaca (prodato je vise od 6.000 video-kaseta filma), a prikazan je i u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Grckoj... Visokoproduktivni i neumorni filmski pregalac Dragoslav Lazic snimio je svoj jubilarni desti film i zadovoljno rezimira:

- Ovo je saga o jednoj srpskoj savremenoj porodici. Kroz humor predstavljam sve pozitivne i negativne strane moga naroda, uz lukavost, domisljatost i vrednocu. Neko davno rece da je smeh jedna od najozbiljnijih stvari. Ko se samo jednom od srca nasmeje, nije nepopravljivo los covek. U mom televizijskom i filmskom opusu uvek sam se trudio i nastojao da od svega pravim komediju, mozda iz straha da ne bih morao zbog svega da placem. Uostalom, uspeh komedije u celom svetu najbolje ilustruje misao Henrika Vergelanda: "Upravo zato sto je tako topao, osmeh i smeh su lepsi od bilo kog cveta na svetu". I danas u svom radu i stvaralastvu nastojim da nastavim sjajni aforizam Getea, koji veli da je pametnom coveku gotovo sve smesno - mudrome gotovo nista!

Radnja filma smestena je u seoski milje. Nas covek, Srbin, kao klinac je otisao u daleku Australiju. Sada se vraca u svoje rodno selo Treskavicu da bi se ozenio nasom devojkom. Zdravom, izazovnom i lepom Srpkinjom. Dusko Abadzija ili u inostranstvu Dusan Mitic Tejlor (tumaci ga mladi glumac Srdjan Ivanovic, kome je ovo ujedno i filsmki debi), stize u selo pompezno - helikopterom. Selo se uznemirilo. Svi se dizu na noge u zelji da mu pronadju bogate udavace. Dusku se dopadaju mnoge lepojke, flertuje sa zgodnom uciteljicom Milicom (Draganom Turkalj), privlacnim curama Zivkicom (Anita Lazic), Sandrom (Olja Pesic)...


Anita Lazic i Srdjan Ivanovic u jednoj slobodnijoj sceni filma

Bogatom iseljeniku priredjuju se sve moguce pocasti: seoski banketi, piknik u prirodi pa do atraktivnog i glamuroznog izbora za "Mis Treskavice". Najprivlacnija, glavna nagrada za lepoticu je - putovanje u Australiju. Izbor sa puno lepih devojaka organizovan je u centru sela kraj otvorenog bazena, uz skupu scenografiju, svetlece i dimne efekte... Prisutne zabavlja Goca Trzan, koja peva hitove sa svog najnovijeg hit albuma. Uz puno zapleta, frke i ujdurmi, ovo ce biti pravi smehotres za sve one ljubitelje ovakvih komicnih i vedrih Lazicevih filmova, koji zrace optimizmom i sire pozitivnu energiju.

Prvi put su na filmu dve pevacke zvezde pop muzike - Goca Trzan i Zorana Pavic. Sa svojim smislom za glumu i scenu, kozeriju, prijatno su iznenadile i odusevile filmsku ekipu, nenaviknutu na ovakvo normalno i lezerno ponasanje popularnih pevacica. Goca kaze da je ovo za nju pravi izazov:

- U pocetku sam imala tremu. Medjutim, kada je krenulo snimanje, osetila sam se kao riba u vodi.

Zorana zadovoljno prica da je jos kao klinceza glumila. Obozava da u svojim spotovima napravi idealan spoj muzike, pesme i glume, i dodaje:

- Svuda u svetu posebnu draz i atrakciju u filmovima daju popularne pevacke zvezde. Eto, Dajana Ros i Madona imale su i glavne role. Uostalom, kod nas su i ranije reditelji angazovali u filmovima najpoznatije estradne zvezde. Pokazalo se da je to doprinelo kvalitetu filmova u kojima su pevale i glumile Silvana Armenulic, Lepa Lukic, Saban Saulic, Zorica Brunclik, Cune Gojkovic, Toma Zdravkovic, Sneki, Suzana Perovic, Saban Saulic, "Ekatarina Velika". Lepa Brena je snimala za sebe filmove, Djordje Balasevic ima nekoliko glavnih uloga u televizijskim serijama i filmovima... Snimam nove albume i cekam nove uloge. Ha, ha, ha...

Bata Zivojinovic veli da je u odlicnoj kondiciji i da je podatak za istoriju srpske kinematografije i televizije to da on i Dragoslav Lazic saradjuju vec tri decenije - od televizijske serije "Gradjani sela Luga". Kao jedan od najuspesnijih tandema Bata kaze da njih dvojica deluju u poslu kao nekada trio Kicanovic-Slavnic-Dalipagic u kosarci, i napominje:

- Kao i u filmu "Seljaci" tumacim lik Jeremije, i ovo je nastavak price o selu Treskavica. Da je bilo novca od neke televizije, napravila bi se velika serija od vec spremljenih pedesetak epizoda. Ovako, pravimo non-stop film za filmom, na radost nasih gledalaca. Dosta je bilo agresivnosti, kriminala, mafije, destruktivnih tema, sivih filmova kojima obiluje nasa kinematografija. Moramo malo ljude da razveselimo i da ih odvojimo od problema kojih je puna njihova svakodnevica. Verovatno cemo raditi i novi film sa istom tematikom, jer imamo takav scenario o nasim naravima i mentalitetu srpskog seljaka, da smo mogli da napravimo neku nasu "Dinastiju". Pricacemo, ako Bog da, uskoro i o planovima za novi film...


Reditelj Dragoslav Lazic daje uputstva Miri Banjac i Bati Zivojinovicu

Film "Sve je za ljude" na samom pocetku obecava gledanost i dobar odjek kod publike, jer je na jednom mestu okupljena ekipa glumackih asova i majstora komedije, medju kojima su: Tatjana Lukjanova, Bata Zivojinovic, Gorica Popovic, Dragana Turkalj, Petar Kralj, Mira Banjac, Jovana Petrovic, Bogoljub Mitic Djosa, Anita Lazic, Predrag Tasovac, Igor Pervic, Milutin-Mima Karadzic, Ruzica Sokic, Jelisaveta-Seka Sablic, Dusan Janicijevic. Pored Srdjana Ivanovica prvi put su na filmu Milan Kalinic, Olja Pesic i Sandra Ilic.

Premijera je predvidjena za septembar, a film ce se pojaviti i na svim domacim festivalima.


Drasko ACIMOVIC

Ko se jednom nasmeje, nije los covek   06-11-2001   BalkanMedia

U zivopisnim predelima sela Koracica, Rogac i u Sopotu, podno Kosmaja, zavrseno je snimanje nove filmske komedije "Sve je za ljude", scenarista Zike Lazica i Dragoslava Lazica, koji je, ujedno i reditelj. Beogradska izdavacka i producentska kuca "Caplin", za manje od mesec dana je realizovala projekat, sto je za filmadzije pravi poduhvat.

Posle velikog uspeha filma "Seljaci", koji je videlo samo u Beogradu 150.000 gledalaca (prodato je vise od 6.000 video-kaseta filma), a prikazan je i u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Grckoj... Visoko produktivni i neumorni filmski pregalac Dragoslav Lazic snimio je svoj jubilarni deseti film i zadovoljno rezimira:

- Ovo je saga o jednoj srpskoj savremenoj porodici. Kroz humor predstavljam sve pozitivne i negativne strane moga naroda, uz lukavost, domisljatost i vrednocu. Neko davno rece da je smeh jedna od najozbiljnijih stvari. Ko se samo jednom od srca nasmeje, nije nepopravljivo los covek. U mom televizijskom i filmskom opusu uvek sam se trudio i nastojao da od svega pravim komediju, mozda iz straha da ne bih morao zbog svega da placem. U ostalom, uspeh komedije u celom svetu najbolje ilustruje misao Henrika Vergelanda: "Upravo zato sto je tako topao, osmeh i smeh su lepsi od bilo kog cveta na svetu". I danas u svom radu i stvaralastvu nastojim da nastavim sjajni aforizam Getea, koji veli da je pametnom coveku gotovo sve smesno - mudrome gotovo nista!

Radnja filma smestena je u seoskom miljeu. Nas covek, Srbin, kao klinac je otisao u daleku Australiju. Sada se vraca u svoje rodno selo Treskavicu da bi se ozenio nasom devojkom, zdravom izazovnom i lepom Srpkinjom. Dusko Abadzija iliti u inostranstvu Dusan Mitic Tejlor (tumaci ga mladi glumac Srdjan Ivanovic, kome je ovo ujedno i filmski debi), stize u selo pompezno - helikopterom. Selo se uznemirilo. Svi se dizu na noge u zelji da mu pronadju bogate udavace. Dusku se dopadaju i flertuje sa zgodnom uciteljicom Milicom (Draganom Turjalj), privlacnim curama Zivkicom (Anita Lazic), Sandrom (Olja Pesic)... Bogatom iseljeniku priredjuju se sve moguce pocasti: seoski banketi, piknik u prirodi pa do atraktivnog glamuroznog izbora za "Mis Treskavice". Najprivlacnija je glavna nagrada za lepoticu - putovanje u Australiju. Izbor sa puno lepih devojaka organizovan je u centru sela kraj otvorenog bazena, uz skupu scenografiju, svetlece i dimne efekte... Prisutne zabavlja Goca Trzan, koja peva hitove sa njenog najnovijeg hit-albuma. Uz puno zapleta, frki i ujdurmi, ovo ce biti pravi smehotres za sve one koji vole ovakve komicne i vedre Laziceve filmove, koji zrace optmizmom i sire pozitivnu energiju.

Po prvi put su na filmu dve pevacke zvezde pop muzike Goca Trzan i Zorana Pavic. Sa svojim smislom za glumu i scenu, kozeriju, prijatno su iznenadile i odusevile filmsku ekipu, nenaviknutu na ovakvo lezerno ponasanje popularnih pevacica. Goca kaze da je ovo za nju pravi izazov:

- U pocetku sam imala tremu kraj zujanja kamera. Medjutim, kada je krenulo snimanje, osetila sam se kao riba u vodi.

Zorana zadovoljno prica da je jos kao klinceza glumila. U svojim spotovima obozava da napravi idealan i kohezivan spoj muzike, pesme i glume, i dodaje:

- Svuda u svetu posebnu draz i atrakciju u filmovima daju popularne pevacke zvezde. Eto, Dajana Ros i Madona imale su i glavne role. Uostalom, i kod nas su i ranije reditelji angazovali u filmovima najpoznatije estradne zvezde. Pokazalo se da je to dodatni plus za filmove u kojima su pevale i glumile: Silvana Armenulic, Lepa Lukic, Saban Saulic, Zorica Brunclik, Cune Gojkovic, Toma Zdravkovic, Sneki, Suzana Perovic, "Ekatarina Velika". Lepa Brena je snimala za sebe filmove, Djordje Balasevic ima nekoliko glavnih uloga u televizijskim serijama i filmovima... Snimam nove albume i cekam nove uloge. Ha, ha, ha...

Bata Zivojinovic veli da je u odlicnoj kondiciji i da je podatak za istoriju srpske kinematografije i televizije, da on i Dragoslav Lazic saradjuju vec tri decenije - od televizijske serije "Gradjani sela Luga". Kao jedan od najuspesnijih tandema Bata kaze da njih dvoje deluju u poslu kao trio Kicanovic - Slavnic - Dalipagic u kosarci i napominje:

Kao i u filmu "Seljaci" tumacim lik Jeremije, i ovo je nastavak price o selu Treskavica. Da je bilo novca od neke televizije napravila bi se velika serija od vec spremljenih pedesetak epizoda. Ovako, pravimo non-stop film za filmom, na radost nasih gledalaca. Dosta je bilo agresivnosti, kriminala, mafije, destruktivnih tema, sivih filmova, kojima obiluje nasa kinematografija. Moramo malo ljude da razveselimo i da ih odvojimo od problema kojima obiluje njihova svakodnevica. Vec sada vidim da cemo raditi i novi film sa istom tematikom jer imamo takav scenario o nasim naravima i mentalitetu srpskog seljaka, da smo mogli da napravimo neku nasu "Dinastiju". Pricacemo, ako Bog da, uskoro i o planovima za novi film...

Film "Sve je za ljude" na samom pocetku obecava gledanost i dobar odjek kod publike, jer je na jednom mestu okupljena ekipa glumackih asova i majstora komedije, medju kojima su Tatjana Lukjanova, Bata Zivojinovic, Gorica Popovic, Dragana Turkalj, Petar Kralj, Mira Banjac, Jovana Petorovic, Bogoljub Mitic Djosa, Anita Lazic, Predrag Tasovac, Igor Pervic, Milutin Mima Karadzic, Ruzica Sokic, Jelisaveta Seka Sabljic, Dusan Janicijevic. Pored Srdjana Ivanovica po prvi put su na filmu Milan Kalinic, Olja Pesic i Sandra Ilic.

Premijera je predvidjena za novembar, a film ce se pojaviti i na svim domacim festivalskim smotrama.